MAKLUMAN

KEPADA PEMBELI, DIGALAKKAN UNTUK MENGISI BORANG DI SEBELAH KANAN ANDA UNTUK MENGELAKKAN KEKELIRUAN SEMASA MEMESAN BUKU.

JUGA DINASIHATKAN AGAR MENGGUNAKAN PERKHIDMATAN POS LAJU (SUDAH BEBERAPA KES HANTAR PAKAI POS BIASA TAPI TAK SAMPAI). SEBARANG PENGHANTARAN POS SECARA BIASA, PIHAK KAMI TIDAK LAGI AKAN BERTANGGUNGJAWAB ATAU MENGGANTKANNYA DENGAN YANG LAIN SEKIRANYA TIDAK SAMPAI ATAU ROSAK DI TENGAH JALAN!

HANYA DENGAN MENAMBAH RM 10.00, INSYA-ALLAH PESANAN AKAN SELAMAT SAMPAI KE TANGAN ANDA!

Sunday, February 7, 2010

Mengendalikan Masalah Dalam Hubungan Peribadi (Ainon Mohd & Abdullah Hassan) : RM 12.00

Tajuk : Mengendalikan Masalah Dalam Hubungan Peribadi
Penulis : Ainon Mohd & Abdullah Hassan
Penerbit : PTS
Tahun : 2000 (cetakan 1)
Halaman : 250 m/s
Kondisi : Semuanya masih elok

Sinopsis :
Panduan penting yang mudah dibaca dan diamalkan bagi pasangan yang berhasrat meningkatkan lagi mutu hubungan peribadi.


Peranan komunikasi dalam perkahwinan sudah lama dibincangkan dalam pelbagai seminar dan ceramah oleh tokoh-tokoh kaunseling keluarga dan pakar-pakar motivasi. Buku ini kami tulis bagi memenuhi keperluan masyarakat bagi sebuah buku yang menerangkan faktor-faktor dan teknik-teknik komunikasi yang salah dan yang betul bagi mengendalikan masalah dalam hubungan suami isteri.

Masyarakat kita sedang mengalami perubahan-perubahan besar akibat proses pemodenan dan pembangunan ekonomi. Pelbagai proses perubahan sedang berlaku ke atas individu-individu Melayu. Setiap perubahan itu membawa pelbagai kesan positif dan negatif. Salah satu kesan perubahan itu menjejaskan nilai-nilai sosial individu, dan nilai-nilai baru itu mempunyai kesan mendalam kepada kehidupan perkahwinan dan kekeluargaan.

Sebagai contoh, dalam masyarakat moden hari ini, tujuan individu berkahwin adalah untuk mencapai kebahagiaan peribadi, bukan lagi kerana didorong oleh keperluan biologi semata-mata, atau kerana desakan ekonomi atau kerana memenuhi ajaran agama.

Akibatnya, jumlah perceraian meningkat kerana faktor ‘tidak bahagia’ yang dialami oleh individu.Kami berharap, dengan adanya buku ini, suami isteri dapat mengurangkan salah satu faktor punca tidak bahagia dalam perkahwinan, iaitu faktor kemahiran berkomunikasi. Menurut laporan pakar-pakar kaunseling rumah tangga, faktor komunikasi adalah faktor paling penting di dalam masalah krisis rumahtangga.

Sumber Sinopsis : PTS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP