MAKLUMAN

KEPADA PEMBELI, DIGALAKKAN UNTUK MENGISI BORANG DI SEBELAH KANAN ANDA UNTUK MENGELAKKAN KEKELIRUAN SEMASA MEMESAN BUKU.

JUGA DINASIHATKAN AGAR MENGGUNAKAN PERKHIDMATAN POS LAJU (SUDAH BEBERAPA KES HANTAR PAKAI POS BIASA TAPI TAK SAMPAI). SEBARANG PENGHANTARAN POS SECARA BIASA, PIHAK KAMI TIDAK LAGI AKAN BERTANGGUNGJAWAB ATAU MENGGANTKANNYA DENGAN YANG LAIN SEKIRANYA TIDAK SAMPAI ATAU ROSAK DI TENGAH JALAN!

HANYA DENGAN MENAMBAH RM 10.00, INSYA-ALLAH PESANAN AKAN SELAMAT SAMPAI KE TANGAN ANDA!

Thursday, April 28, 2011

Ensiklopedi Keris : RM 400.00

Tajuk : Ensiklopedi Keris
Penulis : Bambang Harsrinuksmo
Penerbit: Gramedia
Tahun : 2008
Halaman : 630 m/s
ISBN : 9792206493
Status : Untuk Tempahan (bergantung pada stok) Penghantaran dalam masa seminggu atau dua minggu.

Terima kasih kepada :
1) Siti, Perlis

SinopsisKeris adalah warisan budaya Nusantara yang pantas kita banggakan. Dalam benda budaya itu tercermin pengetahuan metalurgi yang tinggi. Teknik pembuatannya melibatkan kecanggihan keahlian dan rasa seni yang mengagumkan, bahkan juga olah rohani dan laku yang untuk zaman ini mungkin sudah langka atau tinggal sebatas cerita lalu.

Karena faktor olah rohani dan laku itulah, keris juga diselimuti dengan kisah-kisah misteri, yang sampai kini masih mem-pesona banyak orang, sampai-sampai sebagai benda misterius banyak orang menyikapinya dengan campuran antara cinta, takut dan takjub.

Ensiklopedia ini secara komprehenssif menyajikan kelengkapan informasi seputar keris, yang akan amat bermanfaat bagi anda, para pecinta warisan budaya adiluhung ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP